Commodore 64 Software alkalmazói segédlet II.

A könyv címe: Commodore 64 Software alkalmazói segédlet II.
A könyvhöz kapcsolódó név/nevek: Kilár Ferenc (Szerkesztő)
Bankó Miklós (Lektor)
Bobula András (Lektor)
Kiadó: Ipari Informatikai Központ
A kiadás helye: Budapest
A kiadás éve: 1985
Kötéstípus: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 275
Nyelv: Magyar
Megjegyzés: Néhány fekete-fehér ábrát tartalmaz.

Előszó

A Commodore 64 software alkalmazói segédlet ezen kötete a hasonló címmel megjelent kiadvány folytatását képezi. A Commodore 64 mikroszámítógép elterjedése felülmúlta várakozásokat. Ebben jelentős szerepet vállaltak azon hazai kereskedelmi szervezetek, amelyek gyorsan felismerték az igényeket ezen géptípus iránt. Ma már az oktatás területén is fontos kiegészítést jelent ez a számítógép a hazai iskola-számítógép- típus mellett, tehát minden vonalon célszerű bővíteni az erre vonatkozó magyar nyelvű szakirodalmat. Az iskolákból kikerülő fiatalok, akik nem csak alapfokú, hanem gyakorlati-alkalmazói tudással is rendelkeznek, munkahelyükön is igénylik ezen eszközök mindennapi használatát.

Ennek a kiadványnak a szerkesztésénél feltételeztük, hogy a felhasználók nem csak ismerik, hanem begyakorolták az elő részben ismertetett programokat, ezért itt tömörebb megfogalmazással kerülnek bemutatásra az időközben forgalomba került új software termékek. Mindemellett a leírásokban kiemelten kezeltük azokat a programokat, melyek a felhasználói alkotókészséget is igénylik. Az ismertetett programok többsége sokrétű feladat megoldást teszi lehetővé (Supergraphik, DATAMAT, Master 64).

Külföldön a Commodore 64-hez hasonló kategóriájú számítógépek jól beváltak. Előszeretettel használják ezeket a kisebb gazdasági, kereskedelmi, szolgáltatói és adminisztratív szervezeteknél. Hazai viszonylatban az újszerű gazdasági formák, valamint az önállóan gazdálkodó, kisebb egységek kaphatnak hasznos segítséget ezen programok adaptálásával.

A kötet szerkezetében megtartotta az első részben jól bevált csoportosításokat:

  • BASIC programozást segítő és bővítő software-ek
  • Önálló felhasználói software-ek
  • Gépi nyelvű programozást segítő software-ek

Bemutatásra kerül a CP/M operációs rendszer C 64-en alkalmazható változata, melynek ismertetése olyan jellegű, hogy alapinformációkkal szolgáljon a Z 80 programozásban jártas felhasználóknak a C 64-gyel való munkavégzéshez.

A software-választék bővítése a felhasználói hatékonyság emelését teszi lehetővé, magasabb szintre emeli a mikroszámítógépekkel szemben támasztott elvárásokat a vezetők és az alkalmazók részéről, így a C 64 szélesebb körű elterjedésével a software vonatkozásában is az arányos fejlődést biztosítja.

Kezdőlap | Önéletrajz | Referenciáim | Család | Kapcsolatfelvétel

A design a Grafikart Publications terve alapján készült
(C) Copyright, 2005. Bankó Miklós, Microteam Kft, Szalay Krisztián, Bankó Ádám